Dr. Sven Lanssens studeerde in 2014 af als dermatoloog aan de universiteit van Gent. Hij ging onmiddellijk aan de slag bij Dermatologie Maldegem. De eerste jaren combineerde hij dat met een dermato-reumato consultatie en een consultatie voor diagnostische dermatologie aan het UZ Gent.  Al snel werd de consultatie in Maldegem te druk, zodat hij nu nog enkel daar consulteert. Immunologie in de dermatologie, en de daarop ingrijpende behandelingen, blijft een belangrijk interessegebied voor hem.

Een tweede belangrijke pijler in de interesse en het onderzoeksgebied van dr. Lanssens is de dermoscopie, zowel binnen huidkanker en daarbuiten. Daarnaast is hij ook het aanspreekpunt voor de klinische studies (fase II, III en IV) binnen Dermatologie Maldegem

Door dit alles wordt Dr. Lanssens vaak gevraagd als spreker op nationale en internationale congressen.

Je kan bij hem terecht voor een consultatie voor alle aspecten van de dermatologie op maandag en donderdag. Op woensdag doet hij consultaties samen met de dermatologen-in-opleiding. Op vrijdag opereert hij (enkel na voorafgaande consultatie, en ook in Dermatologie Maldegem).