Dr. Katrien Vossaert studeerde in 1989 af als dermatoloog aan de Universiteit van Gent. Daarna verbleef ze gedurende twee jaar in New York voor wetenschappelijk onderzoek over huidkanker, in het bijzonder over dermoscopie. Dit is een techniek waarbij door middel van een handmicroscoop dieper gelegen kleuren en structuren in huidvlekjes zichtbaar worden. Hierdoor kunnen o.a. huidkankers sneller worden herkend.

In 1994 sloot ze zich aan bij de praktijk van Dr. Marianne Van de Kerckhove in Maldegem. Intussen is die uitgegroeid tot de groepspraktijk ‘Dermatologie Maldegem’ met drie vaste dermatologen, Dr. Vossaert, Dr. Sven Lanssens en Dr. Emma Coussens, en drie dermatologen in opleiding.  U kan in de praktijk terecht voor alle takken van de dermatologie. Dr Vossaert houdt zich daarnaast in het bijzonder bezig met huidkanker, huidveroudering en acne.

Naast de klinische praktijk gaat er ook veel aandacht naar de wetenschap achter de huidziekten. Dr. Vossaert is academisch consulent aan de dienst dermatologie van het UZ Gent, en op die manier betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en teaching. Zij is ook voorzitter van de Belgian Dermoscopy Group, en organiseert vanuit die functie geregeld workshops dermoscopie voor collega’s.

katrien.vossaert@dermatologiemaldegem.be