Dokter Elena Vankwikelberge studeerde in 2017 af als arts aan de Universiteit Gent. Daarna specialiseerde zij zich in de dermatologie in het Universitair Ziekenhuis Gent, onder leiding van Prof. Hilde Beele en haar team. Zij volgde ook opleiding bij Dr. Stockman (AZ Delta, Torhout), Dr. Goeteyn en haar team (AZ Sint-Jan, Brugge), Dr. Temmerman en haar team (AZ Maria Middelares, Gent) en bij Dr. Katrien Vossaert, Dr. Sven Lanssens en Dr. Emma Coussens in de praktijk Dermatologie Maldegem, waar zij zich na haar opleiding bij aansloot.

Momenteel combineert Dr. Vankwikelberge haar werk in de praktijk met een verdere specialisatie in allergie onder begeleiding van Prof. Dr. Hilde Lapeere in het Universitair Ziekenhuis Gent. Hierbij ligt de focus op contactallergie, atopisch eczeem en urticaria.

Dr. Vankwikelberge is lid van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Dermatologie en Venerologie (KBVDV), de European Academy of Dermato-venereology (EADV) en de European Society of Contact Dermatitis (ESCD). Zij blijft zich bijscholen door deelname aan lezingen en congressen en heeft ook al gesproken op binnen- en buitenlandse congressen.